Utflykter och Äventyr hos oss

Önskeförskolan är en utflyktsförskola och älskar äventyr precis som barnen. Vi vill skapa omvärldsorientering med fokus på kultur & upplevelser, där vi upplever & lär av skogen, parker, museum, bibliotek och all annan kulturutbud som finns runt omkring oss. Vi har fantastiska grönområden och parker inom 5 minuters promenad avstånd. Bland annat: Rosenlundsparken, Bangårdsgatan, Fatbursparken, tanto-lunden, tanto-skogen, Zinkensdamms IP, Bryggartäppan, museum och andra grönområden och 4H gårdar inom Stockholm Stad. Vi dokumenterar våra utflykter och det finns information om vart vi är och hur länge vi är borta i vår app TYRA.

Utevistelse sker minst 1 gång/dag.

När det är dags för dig att börja på Raketerna (Äventyrare) som är den grupp som gör längre äventyr på Önskeförskolan. Då får alla kompisar hos oss ett ekologiskt och giftfritt utflykts kit!

  • Ryggsäck – för vi älskar äventyr och utflykter så mycket att vi gör det varje dag, så att vi kan utforska spännande saker och platser tillsammans. I din ryggsäck kan du packa din vattenflaska, solkräm, extra kläder – Att bära sina saker själv skapar självständighet och självkänsla och tillit till den egna förmågan – Det kompetenta barnet.
  • Vattenflaska – Det är viktigt att fylla på med vätska – genom en egen flaska lär sig barnet att reglera och att fylla på vid behov.
  • Keps –  får du för att vi är rädd om dig och vill skydda dig från den starka solen